вторник, 19 августа 2014 г.

«Бібліотека в житті громади: йдемо у майбутнє разом»

В рамках обласних Громадських обговорень
«Бібліотека в житті громади: йдемо у майбутнє разом»
бібліотеки Новосанжарської районної централізованої бібліотечної системи долучилися до цього заходу.
Громадські обговорення проводяться відповідно до Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу», ініціативи Української бібліотечної асоціації (УБА) в рамках Програми з адвокації «Через бібліотеки – до знань».
Обговорення передбачають основні цілі:
  • вивчити громадську думку щодо подальшого розвитку бібліотек;
  • виявити різні точки зору громади на сучасний бібліотечний сервіс;
  • привернути увагу органів місцевого самоврядування до бібліотечних закладів;
  • обговорити проблемні питання подальшого функціонування книгозбірень регіону.

«Якою має бути бібліотека нашої громади ?»
На сьогодні бібліотеки району залишаються закладами, доступними усім категоріям населення. Адже саме тут можна безкоштовно отримувати інформаційні послуги. Однак інформаційні потреби відвідувачів бібліотек зростають.
Тож роботу книгозбірень потрібно модернізувати.
Яким чином це зробити, і що в першу чергу потребує оновлення, повинні вирішувати саме ви. Починаючи з серпня в районі відбуваються громадські обговорення на тему «Бібліотека в житті громади: йдемо у майбутнє разом». Вони триватимуть по першу декаду листопада 2014 року. Для населення та користувачів бібліотек проводяться анкетування, вуличне та телефонне опитування, інтерв’ю, дискусії, діалоги, засідання за «круглим столом». У читальній залі районної бібліотеки Ви зможете заповнити анкету і долучитися до обговорень.
Районна бібліотека для дітей організовує конкурси дитячого малюнку :“Якою діти бачать бібліотеку ”.
Отримані відомості будуть систематизовані і використані при проведенні засідання «круглого столу», яке відбудеться у центральній районній бібліотеці у жовтні 2014 року.
 Завершальний захід – підсумкове засідання Громадських обговорень у грудні, яке організовується управлінням культури Полтавської обласної державної адміністрації, Полтавською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. І.П.Котляревського, Полтавським обласним відділенням Української бібліотечної асоціації. Наслідком Громадських обговорень буде прийняття Резолюції.
Ваші пропозиції врахують при прийнятті Резолюції, в якій визначатиметься стратегія здійснення місцевої політики в бібліотечній сфері та в подальшому розроблятимуться шляхи модернізації книгозбірень.

Просимо долучитися до обговорень.

Комментариев нет:

Отправить комментарий