вторник, 29 января 2013 г.

Чи потрібні нашій країні герої?

Чи потрібні нашій країні герої? Як відомо: “Хто не знає свого минулого, не вартий майбутнього”. Саме тому ми повинні знати історію. А наша історія вмита кров’ю і сльозами. Однією з найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами, якому в цьому році виповнюється 95років.
29 січня 1918 року - день,коли київські студенти стояли на смерть на смерть на станції Крути,захищаючи свободу молодої української держави.
Це трагічна і водночас героїчна дата української історії. Цього дня 300 юних хлопців вийшли на нерівний бій проти більшовицько-московської навали . Це була найкраща українська молодь,цвіт нації,яка загинула,щоб ми сьогодні мали Незалежну Україну


ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

Вже дев*яносто п*ять минуло
страшних років від тої дати,
коли нещастя промайнуло,
коли пішли в той бій солдати....

НІ, не солдати - хлопчаки,
що мали ще книжки читати...
Пішли у пекло, на штики,
хоч мали жити - не вмирати...

Вони пішли в останній бій
за нас, за волю, за родину.
В блакиті ніжно-голубій
слова гули "За Україну".

Без смутку йшли вони до волі,
в них часу не було тужити.
Там кожен другий зліг у полі,
А їм би жити... Жити.... ЖИТИ!

Їх дух убити не змогла
врагів проклятих ціла лава.
Їм вічна честь, уклін, хвала...
І кажуть всі:"Героям Слава!"


Бібліотекарями ЦРБ спільно із шкільною бібліотекою був підготовлений і проведений диспут до Дня пам’яті героїв Крут « Патріотизм: як ти його розумієш», в якому взяли участь учні 11- «Б» класу Новосанжаського НВК.
Історія - найвеличніша із наук (на мою думку).
Без минулого, тим більше такого, як в України, не було б сьогодення і майбутнього...
А щодо іншого, то на цьому диспуті були молоді люди, котрі переконала мене: Все залежить від нас. Дехто думає, що все змінює влада - НІ все змінюємо ми, молоде покоління. Їм під силу змінити цей світ, в тому числі і владу.. Просто нажаль багатьом нашим сучасникам просто начхати на долю країни...
Сказати правду - свідомих громадян я зустріла на цьому диспуті, бо серед сотень тих, що нас оточують щодня таких дуже мало. Думаю, що висновок очевидний.... Молодь у нас чудова і гідна пам’яті героїв Крут.

Комментариев нет:

Отправить комментарий