пятница, 22 августа 2014 г.

Нова Україна: проблеми і перспективи розвитку.



Круглий стіл у центральній районній бібліотеці до дня незалежності України. Ініціатори - РДА та районна рада. Модераторами круглого столу були –  зав. відділом обслуговування ЦРБ Тамара Паттієва  і голова РДА Володимир Паршевлюк.   Більше 40 учасників круглого столу обговорювали питання люстрації влади, наступні вибори до Верховної Ради, інформаційну політику.
Паршевлюк: Маємо війну, корумповані схеми, не люстровану  владу. Схід: жахливо і страшно, але найважливіші події в парламенті – немає чесного європейського закону про вибори. Якщо і далі житимемо за такими законами – повернемося в минуле.

Голова районної ради Геннадій Супрун: Для проведення кардинальних реформ потрібна політична воля керівництва держави . Досі не ратифікована угода з ЄС. Вибори повинні проходити за відкритими партійними списками.  
Емоційним було обговорення питання духовності та  військових дій на сході країни.


 - А. Любко : те, що відбувається зараз  в державі – це наслідок розділення українців владою по духу протягом багатьох десятиліть. Штучний поділ на Схід і Захід.  Результатом і є ця духовна розєднаність, а загострення матеріальних проблем – наслідок патерналістського виховання. Тому зараз час молоді, яка повинна прийти у владу і все змінювати. На мою думку – людям після 50 р. там не місце.
О. Іван : Потрібна єдина православна українська церква, яка обєднає віруючих . Але прийти до цього мирним ненасильницьким шляхом просвіти. Духовне повинне об’єднати. Культура, дух і віра повинні бути домінуючими, а не сила грошей.
Тарасюк В. : радикальні заклики небезпечні, посіють зерна люті серед людей. Культурно-інформаційна політика потребує підтримки і послідовності. Якщо нація самосвідома – її нелегко розєднати і подолати.


А. Любко : Матеріальне і духовне – це єдиний суспільний організм. Підтримка культури в широкому значенні слова (книговидання, фільми, музика, дозвілля, інформаційний простір) повинні стати пріоритетними в державі. Тоді вона буде міцною, бо кожна людина, особливо молода, зможе себе реалізувати.
Не обминули і питання війни в Донбасі. 

Згадали земляків, що там воюють, волонтерів, які допомогають  військовим матеріально. Виступаючі дійшли висновку, що ніхто не повинен бути байдужим щодо подій в державі, не відсиджуватись, не відмовчуватись, киваючи тільки на владу, а  вносити свою частку для побудови нової держави. «Думай не про те, що дала тобі країна, а про те, що ти сам зробив для неї».




Комментариев нет:

Отправить комментарий