среда, 23 октября 2013 г.

Всеукраїнський день бібліотек

30.09.2013р. у Всеукраїнський день бібліотек до святково прибраної  читальної зали ЦРБ сходилися читачі, дорослі і діти, сільські бібліотекарі та представники влади, щоб  вшанувати її величність Книгу та тих, хто служить їй. Без зайвої скромності можемо сказати, що Новосанжарська ЦРБ є осередком культури в нашому районі і бібліотечні зустрічі « Ми служимо книзі, щоб книга служила людям» ще раз це підтвердили.
 Протягом Бібліотечного вересня було проведено ряд заходів для пропаганди  Книги, Читання і Бібліотеки.
 Зі святом бібліотекарів привітала директор ЦБС Нездойминога В.В., яка подякувала ветеранам бібліотечної справи за вірність професії і вміння передати свій досвід молодим.


До привітання приєдналися представники влади: заступник голови РДА Солодовник І.О., заступник голови райради Перерва М.С.,в.о. начальника відділу культури Боярська В.В., бібліотекар Писарівської СБ Демиденко А.П.

Смак до читання формується з дитинства, дорога до бібліотеки  пізнається з молодшої школи і стає  необхідністю на все життя. Дбають про це працівники дитячої бібліотеки, які мають тісні зв’язки зі школою. Тому так щиро, весело і від душі вітали нас молодші школярі.

Колеги з ДМШ презентували нам пісню – дарунок на слова Л.Таран – Пономаренко, нашого давнього і вірного друга,поетеси ,співавторки  видань     « Вишнева повінь» і « Калинове гроно» , журналістки.

Урочисту частину свята завершив ансамбль ЦКД « Лілея» (худ. Керівник і акомпаніатор М.Колодочка) піснею « Розляглись тумани» на музику Д.Луценка.

Другою частиною бібліотечних зустрічей стала творча  галерея « Доля мистецької спадщини Т.Г.Шевченка».

 В зв’язку  з ювілейною датою 200 річчя з дня народження Т.Г.Шевченка посилюється інтерес до його не лише поетичної , а  і  мистецької спадщини. Тому бібліотекарі підготували дуже цікаві матеріали про Т.Г.Шевченка , як  художника в різні періоди його життя

План

1.     Т.Шевченко – учень Імператорської академії мистецтв (1838 – 1845 рр.)

2.     Шевченко і Україна.

а) перебування Шевченка на Полтавщині , в т.ч. в нашому краї.  

б) подорож Шевченка на Україну  « Живописна Україна».

3.     Шевченко – художник на засланні .

4.     Автопортрети.

5.     Мій Шевченко.

На завершення творчої галереї жіночий хор « Соколяночка», з яким тісно співпрацює бібліотекар Курінна (с. Соколова Балка) подарував  присутнім пісні на  слова Шевченка « Реве та стогне» і « По діброві вітер віє».


Готуючи бібліотечні зустрічі ми чекали не лише  привітань і подарунків, а  і самі продемонстрували  свої творчі можливості з використанням Інтернет – технологій.

Комментариев нет:

Отправить комментарий