вторник, 1 октября 2013 г.

Ярмарок бібліотечних інновацій « Сучасна бібліотека: рухаємося вперед»

 Програма « Бібліоміст» спільно з Міністерством  культури України, Національною парламентською бібліотекою України (НПБУ) та Українською бібліотечною асоціацією (УБА) провели третій ярмарок бібліотечних інновацій у Києві 24 – 25 вересня 2013 року.

Найбільш корисні для громади приклади діяльності бібліотек представили учасники міжнародного форуму « Сучасна бібліотека : рухаємось вперед» , але в новому ще сучаснішому форматі. Дійство проходило в приміщенні НСК Олімпійський , тут зібралась велика бібліотечна родина.  Цього року девіз ярмарку -  «Рухаємось вперед». Бібліотекарі та їх партнери говорили про те , як будуть працювати  компютеризовані  бібліотеки. Стати  учасниками Ярмарку Бібліотечних Інновацій пощастило і працівникам Новосанжарської ЦБС  Черновій Г.Г.,Паттієвій Т.І., Материнко С.М., Котовій С.І.

Програма заходу складалася з  презентації бібліотечних інновацій, тематичні секції, ток - шоу про розвиток бібліотечних галузей за участю гостей з країн Європейського Союзу та Америки, майстер – класи,фестиваль бібліотечного відео, та конкурс на звання «Супербібліотекар» , який визначив найбільш креативного, досвідченого фахівця у своїй галузі. Вражень отриманих за ці два дні не перелічити , це і нові знайомства, знання, ідеї та  багато іншого, а головне гордість  за свою професію.

Адже коли про важливість бібліотек, та професію бібліотекаря говорять почесні гості:Міністр культури України Леонід Новохатько,посол США в Україні Джеффері Р.,директор програми «Бібліоміст» Матей Новак, шеф редактор 5- го каналу Володимир Мжельський, Президент Української бібліотечної асоціації Ірина Шевченко, заступник Міністра культури України Балюрка В.С., та інші гості, то ще більше закохуєшся в свою професію і відчуваєш себе потрібним.

Сучасна бібліотека має запроваджувати нові інформаційні технології, щоб надати інформацію якомога ширшому колу користувачів. Ярмарок надихнув на нові ідеї, проекти.

Комментариев нет:

Отправить комментарий