вторник, 3 июня 2014 г.

БІБЛІОТРАВЕНЬ

Продовжується Рік Т. Шевченка в Україні. Бібліотеки запланували багато заходів, щоб відзначити гідно ювілей нашого Пророка. Вже багато що зроблено з початку року.
20.05. Лелюхівська бібліотека разом зі школою влаштували літературно-музичне свято «У Шевченковій світлиці» з відкриттям книжкової виставки «Шевченко – провісник долі». Софійка Шовкопляс під власний акомпонемент на бандурі виконала пісню на слова Т.Шевченка «По діброві вітер віє». Учасники читали улюблені вірші Кобзаря.  На закінчення С. Шовкопляс прочитала вірш «Заповіт», а потім разом з 
Поліною Колодочкою виконали пісню «Реве та стогне Дніпр широкий». 
Цікаво відбувся  брейн – ринг у Кустолівській СБФ «Знавці творчості Т. Шевченка». Для проведення брейн-рингу визначили дві команди 10 та 11 класів та журі в складі вчителів школи Співак Н.Б., Зотової Т.В., Чаловкиної Н.О., бібліотекаря СБФ Гури Л.М. Брей-ринг складався з 6- и конкурсів. По завершенні журі підбило підсумки й оголосило результати змагань.
 Переможцем брейн-рингу вийшла команда 11 класу.       
  «Тече вода з-під явора…» - назва Шевченківських читань  найменших читачів у Малоперещепинській СБФ.   Діти із задоволенням слухали розповідь бібліотекаря Вікторії Леонідівни про дитячі роки Митця, про його любов до малювання та до української поезії. Вихованці ДНЗ з інтересом розглядали ілюстрації до творів Шевченка та самі із великим задоволенням декламували вірші: “Садок вишневий...”,” Сон”,”Тече вода з-під явора», « Ой стрічечка до стрічечки» та ін.          
У Драбинівській СБФ пройшла читацька естафета по творчості Тараса Шевченка. «Я сиджу й читаю «Кобзаря»  Маленькі  читачі розповідали про   улюблену поезію великого поета. Адже Шевченкова  поезія, вірші й поеми хвилювали і хвилюють не одне покоління читачів.

     




Організація об’єднаних націй проголосила 2014 рік «Міжнародним роком сім’ї». Цей рік став ювілейним - 20-м! Саме стільки років минуло з моменту оголошення першого «Року сім’ї»
 «Щаслива сімя – здорова нація. Наше майбутнє – в наших руках!» - викладку літератури та її огляд провела завідуюча Лелюхівською СБФ Поставна В. І. разом зі спеціалістом РУЮ  Кирнос Н.В. для дітей та їх батьків.

        Конкурсно-розважальна година «Моя родина» пройшла цікаво і весело.      
    
                 
 «Подорож до Читай-міста» - бібліотечний урок  у Малоперещепинській СБФ для учнів 3 класу місцевої школи. Діти з великим задоволенням слухали розповідь бібліотекаря Вікторії Леонідівни про історію книги – це велике диво людського розуму. Кожна книга має свою душу і відкриває її лиши уважному і наполегливому читачеві.

Комментариев нет:

Отправить комментарий