вторник, 25 июня 2013 г.

Зелені свята (Трійця)

Зелені свята — традиційне свято українського народу, яке пов’язане зі створенням світу. Вважається, що в цей день Бог створив Землю і засіяв її зеленню. Трійцю ще прийнято називати Трійцею або П’ятидесятницею. Напередодні цього дня, українські будинки прикрашаються зеленню («маються», від слова «май»).
Свято Святої Тройці називається П'ятдесятницею тому, що зішестя Св. Духа на апостолів відбулося на п'ятдесятий день після Воскресіння Христового. Свято християнської П'ятдесятниці містить у собі подвійне торжество: і на славу Пресвятої Тройці, і на славу Пресвятого Духа, який видимо зійшов на апостолів і уклав новий вічний завіт Бога з людьми.
Перший день П'ятдесятниці, тобто неділю, Церква присвячує переважно на славу Пресвятої Тройці; і цей день у народі називається Троїциним днем, а другий, тобто понеділок, – на славу Духа Святого, від чого називається Духовим днем.
Свято символізує собою початок літа, день прославлення процвітаючої природи, найзеленіше свято у році! Люди несуть додому святкові букети, щоб прикрасити ними свої будинки.
Трійця по праву вважається одним з найбільш шанованих і улюблених свят у православних християн. Довгоочікуване літо вступає в свої права, воно дарує нам сонячний і радісний настрій, багато усмішок на кожен день! А головне, скрізь в повітрі чути аромати свіжих трав – пряний чебрець і запашний любисток, гіркий полин і терпкий аїр, освіжаюча м’ята ...

А де ще можна відчути таке розмаїття ароматів, в  найкращих традиціях разом з близькими та рідними людьми, як не на святі «Ой, прийди, прийди ,неділенько зелена!», яке відбулося 23 червня у парку Перемоги нашого селища. Наші бібліотекарі теж взяли участь у святі, підготували виставку – інсталяцію.


Виставка учасниць клубу за інтересами «Вишиваночка» майстринь Сафонової В.А., Кириченко С.В.
 Соколовобалківська СБФ завідуюча Курінна Л.І.

Комментариев нет:

Отправить комментарий