суббота, 1 июня 2013 г.

День бібліографіїї "Бібліотека - центр інформації"

Не бійтесь заглядати у словник,
Це пишний яр, а не сумне провалля,
Збирайте, як розумний садівник,
Достиглий овоч у Грінчека й Даля...
М.Рильський
У читальному залі районної  бібліотеки відбувся універсальний День бібліографіїї для старшокласників "Бібліотека - центр інформації"
Мета дня бібліографії - знайомство користувачів бібліотеки з довідково -бібліографічним апаратом,навчання читачів самостійно знаходити потрібну інформацію, виховувати інтерес і потребу до роботи з довідковою літературою.
До уваги читачів був оформлений перегляд довідкових та енциклопедичних видань «Довідники, словники,енциклопедії, мега – ресурс мудрості»
Проведена консультація ,яка навчила користувачів бібліотеки пошуку інформації за допомогою бібліотечних каталогів та картотек.
Бібліограф відділу обслуговування Науменко Н.М. розповіла як користуватися довідковою літературою, словниками, бібліографічними покажчиками.
Орієнтуватися у потоці наукової і політичної інформації допоможе довідкова література,  надзвичайно різноманітна за формою, повнотою матеріалу, хронологічним обсягом, тематикою , про щось дізнатися, уточнити, розтлумачити якесь поняття, перекласти слово, з однієї мови на іншу. Словники бувають різні: тлумачні, орфографічні, іншомовних слів, спеціальні (географічні, технічні, фізичні, тощо) Довідкові видання допоможуть у пошуку різноманітної інформації про книгу , потрібну тему.   Люди не мислять свого життя без книг, адже книги – це знання, дружня бесіда, відпочинок. Чим дорослішими ви стаєте, тим ширше і серйозніше коло питань, які у вас виникають. Де знайти відповідь на всі ці запитання. Звичайно – в книгах. Як же відшукати найкращі з них і найкорисніші 

Комментариев нет:

Отправить комментарий