четверг, 18 апреля 2013 г.

Хрещення Київської Русі-України


28 липня 2013 року, у день пам’яті великого князя Київського Володимира, відзначатиметься річниця Хрещення Київської Русі-України.
Християнство стало культуроутворюючим, смислоутворюючим елементом життя нашого народу. Воно зіграло виняткову роль в історії нашої держави, житті суспільства, розвитку його культури, духовності та моралі.
Позаяк молоде покоління не має чіткого розуміння основних постулатів християнської віри, не завжди може пояснити зміст основних християнських свят, мало знайоме з головними святинями свого краю; орієнтоване на прагматизм, споживацтво; у дитячому середовищі збільшуються прояви таких негативних явищ, як суїциди, наркоманія, алкоголізм, жебрацтво.
У процесі підготовки до відзначення цієї знаменної події, окрім інформування учнів про причини та умови прийняття християнства нашими предками (вони знають про це з уроків історії, літератури) бібліотекарем Маячківської СБФ Шелемба І.М. разом з школою проведена година духовності з метою розширення знань школярів про основи християнського віровчення, ознайомлення їх з основними християнськими святами, з головними святинями краю.

Комментариев нет:

Отправить комментарий