суббота, 1 августа 2015 г.

"Бібліотека року"

Сучасна бібліотека це комплексне поняття. На сьогодні бібліотека давно вже не книгозбірня. Cучасна  бібліотека – це інтерактивний центр  громади, де книги як носії інформації переплітаються з використанням  новітніх технологій. Бібліотека є соціо – культурним центром громади.
На виконання наказу Управління культури і туризму обласної державної адміністрації  “Про проведення обласного конкурсу «Бібліотека року Полтавщини» та з метою: стимулювання діяльності бібліотек з просування книги і читання; розкриття і підтримки творчого потенціалу персоналу установ, представлення досягнень, кращих інновацій, ідей, що сприяють ефективній роботі; утвердження сучасного іміджу бібліотеки, проведено районний конкурс «Бібліотека року» ,на  кращу бібліотеку Новосанжарської ЦБС 2015 року. На розгляд журі районного конкурсу було подано 22 портфоліо (як в друкованому так і веб – портфоліо)
Що таке портфоліо??? Портфоліо - це спосіб фіксування, накопичення, оцінки і самооцінки особистих досягнень за певний проміжок часу.
Мета створення: показати прогрес чи регрес в якихось видах чи окремих аспектах професійної діяльності Портфель-звіт (для інших) Мета створення: показати успішність і професійної і творчої діяльності.

КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ ПЕРЕМОЖЦІВ
РАЙОННОГО КОНКУРСУ:
ü  Впровадження нових форм і методів роботи, творчий стиль.
ü  Підтримка дієвих контактів з органами місцевого самоврядування, різними партнерами.
ü  привабливість, авторитетність  книгозбірні, активність колективу бібліотеки,
ü  проведення масових заходів по популяризації літератури, 

ü  наявність виставки творчих робіт користувачів в бібліотеці
ü  актуальність та естетичність  оформлення книжкових виставок,
ü  наявність клубу за інтересами
ü  участь та перемоги  в районних, обласних та Всеукраїнських  акціях, конкурсах
ü  Реклама бібліотеки в ЗМІ.
ü  Підвищення фахової майстерності.

Підсумки:
          Рішенням журі районного конкурсу «Бібліотека року»,  визначено переможців: «Бібліотекою року» стала Новосанжарська районна дитяча бібліотека (заступник директора по роботі з дітьми Чернова Г.Г) , кращою в номінації «Бібліотека + партнери = успіх!» стала Драбинівська СБФ (завідуюча сільською   бібліотекою – філією Киричок К.П.), кращою в номінації «Просвітницька діяльність» стала Кустолівська СБФ (бібліотекар Гура Л. М.), кращою в номінації «Розвиток читання. Робота з читачами» стала Маячківська СБФ (бібліотекар Шелемба І.М.), кращою в номінації «Соціально – культурна функція бібліотеки» стала Лелюхівська СБФ (завідуюча сільською   бібліотекою – філією Поставна В.І.), кращою в номінації «Організація змістовного дозвілля» стала Соколовобалківська СБФ (завідуюча сільською   бібліотекою – філією Курінна Л.І.).

Дитяча бібліотека бере активну участь у житті селища. Серед  традиційних масових заходів є і урочиста посвята в читачі і прощання з букварем,  різноманітні літературні композиції та флешмоби .Усі заходи бібліотеки завжди виходять яскравими й неповторними, бо колектив книгозбірні з великим досвідом роботи, високопрофесійний, люди закохані в бібліотечну професію.






ПОРТФОЛІО

Комментариев нет:

Отправить комментарий