пятница, 30 января 2015 г.

Книги року ВВС 2014




     
Книгою року ВВС – 2014 став роман Софії Андрухович "Фелікс Австрія". У «Фелікс Австрії» ідеться про період кінця XIX–початку ХХ ст. С. Андрухович дарує нам епоху в речах, пронизуючи рентгенівським променем кожну річ. З перших сторінок ми поринаємо в атмосферу Австро-Угорської імперії, яка наповнена технічними та науковими відкриттями, широкополими капелюшками поважних пані, статечними мужчинами, солідність яких підкреслюється бородами та зависокими циліндрами. 
       Дитяча книга року ВВС – 2014 перемогла книга "Дракони, вперед!" Катерини Штанко. Книга барвиста, у ній багато гумору, і можна назвати її справжньою казкою, яка лікує душу своїм теплом. Це подорож драконів вздовж Дніпра і до Криму. Весела, -  і заставляє замислитися, дивлячись їхніми очима на людські міста і на наше життя. Люди часом бувають значно небезпечнішими за драконів усіх разом узятих...
ВВС Україна також назвала Книгу десятиліття ВВС, представлену також у співпраці з культурною програмою ЄБРР, на честь десятої річниці премії. Цю нагороду отримав роман Сергія Жадана "Ворошиловград", який був Книгою року ВВС у 2010 році. Переможцями конкурсу читацьких рецензій стали Микола Гуцуляк і Маргарита Бажина.
    Переможці минулих років:
2013 – Ярослав Мельник "Далекий простір" (Книга року); Мар’яна і Тарас Прохасько "Хто зробить сніг" (Дитяча книга року)
2012 - Юрій Винничук "Танго смерті" (Книга року); Леся Вороніна "Таємне Товариство Боягузів та Брехунів" (Дитяча книга року)
2011 - Володимир Рутківський "Cині води"
2010 - Сергій Жадан "Ворошиловград"
2009 - Іздрик "ТАКЕ"
2008 - Люко Дашвар “Молоко з кров’ю”
2007 - Володимир Діброва "Андріївський узвіз"
2006 - Сергій Жадан "Капітал"
2005 - Юрій Винничук "Весняні ігри в осінніх садах".

Комментариев нет:

Отправить комментарий