четверг, 26 июня 2014 г.

В славному місті Гадячі...

З 10 по 20 червня цього року мала можливість побувати в місті козацької слави Гадячі на курсах підвищення кваліфікації які є складовою удосконалення фахового рівня бібліотечних працівників і діють при Гадяцькому училищі культури ім. І.П. Котляревського.
Щира вдячність викладачам Голуб Л.Д., Мосякіній С.П., Харлан Н.П., Каблущі Н.Г., керівникові курсів – Шестопал Р. Д., які в своїх лекціях широко грунтовно і фахово розкрили слухачам сутність інформаційних потреб і запитів користувачів, теоретичні та практичні аспекти проведення маркетингового дослідження та сучасні підходи до методичної діяльності бібліотеки. Головне завдання, яке ставили перед собою викладачі було донести до слухачів  необхідність популяризації культурної спадщини в сучасних умовах та кінцеву мету роботи бібліотекаря - найповніше задоволення інформаційних потреб користувачів. Приємне товариство колег з Зінькова, Диканьки, Гадяча, Козельщини, Лубен, Чутово, обмін досвідом, відвідини козацького краєзнавчого музею, дитячої та районної бібліотек, Лесиного гаю, ще довго будуть викликати гарні спогади. 

Гадяч - місто з багатою історією  (гетьманська столиця України з 1663 року і 5 років поспіль місто було адміністративним центром Війська Запорізького). Гадяч — культурний центр району,  батьківщина одного з найвидатніших діячів науки і культури 19 ст. М. Драгоманова, чиї праці були широко відомі у Європі. У родинному маєтку Зелений Гай, що розташувався на мальовничих пагорбах Псла, жила сестра М. Драгоманова  — відома поетеса, письменниця, громадська діячка Олена Пчілка, її знаменита донька Леся Українка писала тут свої безсмертні твори тут Леся Українка побачила «найукраїнішу Україну» і прославила її на весь світ.. .
Особливо запам’ятаються свято останнього дзвоника студентів училища культури – запальне, душевне, з нотками вдячності і смутку.
Тамара Паттієва



Комментариев нет:

Отправить комментарий