четверг, 10 апреля 2014 г.

9 квітня, вже вчетверте, в  столиці відкрилася масштабна міжнародна виставка "Книжковий Арсенал". Спеціальний гість "Книжкового Арсеналу" цього року - Франція. В рамках Французької платформи будуть презентовані нові книги, відбудеться низка лекцій, зустрічей, круглих столів, кінопоказів. Українських читачів чекають зустрічі з такими легендарними особистостями французької літературної сцени, як Давід Фонкінос, П'єр Ассулін, Жерар де Кортанз, Жан-Ів Герен.

Відбудуться дві виставки - французького плакату та цифрова інтерактивна виставка "Альбер Камю. 1913-2013", створена до 100-річчя від дня народження письменника та філософа. Важливими партнерами міжнародної програми Книжкового Арсеналу цього року також є є Гете-Інститут в Україні, Австрійський культурний форум, Чеський Центр у Києві, Польський Інститут в Україні. Зокрема, на фестивалі презентуватиме свій новий роман «Аліса» популярна німецька письменниця Юдіт Германн; виступатиме Катя Петровська — лауреатка престижної премії Інгеборг Бахманн ,  розповідатиме про свою резонансну книгу «Мрець у бункері» Мартін Поллак — впливовий австрійський письменник. Презентуватиме свою нову збірку видатний російський поет та громадський активіст Лев Рубінштейн, а Борис Купріянов, засновник Альянсу незалежних видавців та інтелектуального книжкового магазину-кооперативу Фаланстер у Москві поділиться досвідом щодо того, як книгарні і бібліотеки можуть ефективно виконувати функцію інститутів громадянського суспільства. Почесні гості із Польщі — відомі на весь світ своїми книжками Івона Хмєлевська, Магдалена Восік та Павел Павлак — проведуть творчі майстер-класи та лекції на тему сучасної книжкової графіки.
Дитяча програма у «Арсеналі Ідей»  матиме спеціальний фокус у програмі: «Свобода. Читати, думати, знати, жити вільно». Ціла низка заходів для дітей на Книжковому Арсеналі буде присвячена темі свободи в літературі, творчості, думках та вчинках. Адже бути вільною людиною — це не лише зовнішня ознака, але й внутрішній духовний вибір. Спеціальні гості: польська письменниця Йоанна Ягелло і російський ноумен, педагог і популяризатор науки для дітей Ілля Колмановський. В рамках дитячої програми відбудеться виставка ілюстрації - «Як оживають книжки» від художників Видавництва Старого Лева та проект «Дитяча картинна галерея» від видавництва «Майстер-Клас».
За новинами Книжкового Арсеналу слідкуйте на сайтах :



На урочистому відкритті Надзвичайний та Повноважний Посол Франції в Україні Алан Ремі вручив Орден Почесного легіону українському письменнику Андрію Куркову.

Комментариев нет:

Отправить комментарий