вторник, 25 декабря 2012 г.


Духовний ангел України. 



Із  такою назвою пройшла читацька конференція мета якої
Познайомити  учнів та всіх присутніх із традицією початку занять в школі (14 грудня)в день пророка Наума в давні часи на Україні. А також вшанування пам'яті Григорія Савовича Сковороди , популяризація його творчої спадщини, високого прикладу особистого життя і громадської позиції.


«Він жив, як і вчив, і вчив, як жив»
Ідеться про органічне поєднання сковородівського вчення про щастя людини з глобальною вимогою сучасності – гармонійним розвитком суспільства.
Григорій Сковорода є інтелектуальним духовним ангелом України,тому ми прагнемо, щоб у світлі його ідей і настанов формувалося молоде покоління українців. Саме в час коли Україна отримала свою державність треба щоб свобода звершилась і на рівні людини – цьому вчив нас Григорій Сковорода.
Філософські погляди Сковороди розкрив молодий історик і філософ, випускник ПНПУ ім. Короленка Віталій Токовий

Понад 250 років тому мандрівний філософ пояснював своїм учням, що зміст людського існування у самопізнанні, а царство людини знаходиться всередині неї і «Щоб пізнати Бога, треба пізнати самого себе». Сковорода хотів зробити світ кращим. Адже основою щасливого життя є сродний труд, тобто праця людини повинна приносити внутрішнє задоволення, бо обирати треба таку справу в житті, яка відповідала б природним нахилам людини.
 Григорій Савович Сковорода найбільший український філософ усіх часів, і цей факт не може бути оскаржений невблаганним часом.


З географією мандрів Сковороди ознайомив учитель географії Борис Миколайович Лоза


За давнім звичаєм в день Наума всіх пригостили пшоняною кашою, як ознакою доброго навчання: "бо не мало треба каші з'їсти щоб опанувати навчання"

Головне питання конференції на яке потрібно було дати відповідь: "Чому ж світ не спіймав Сковороду"

Комментариев нет:

Отправить комментарий