среда, 15 мая 2013 г.

Зустрічі з цікавими людьми.


В обрядовій залі сільської ради пройшов урок народознавства «Сакральний світ ляльки-мотанки», метою якого  було відкрити сучасному читачеві історію та особливості народної іграшки, підтримувати творчий спадок попередніх поколінь у звичаях та традиціях прикладного мистецтва.        Учасники цього заходу , а це родини   Наталії Губаль , Оксани Гринь, Миколи  Сім’яна, Надії Романко ,учасники художньої самодіяльності будинку культури Олена Анепір , Анастасія Матвієнко,Наталія Шестидисятна, Влада Розсоха, Людмила Лебедин , які є активними читачами бібліотеки, мали змогу прослухати історію про ляльки -  мотанки та взяти участь у майстер-класі з виготовлення ляльок ,  проведений Світланою  Лисенко –  народною майстринею  ляльок , людиною сповненої позитивної енергії і любові . Адже  іграшка , зроблена  власними руками, дорожча й добріша, наповнює дім теплом і затишком. Учасники заходу  ознайомилися з оригінальними,цікавими роботами Світлани,створеними з різних підручних матеріалів.
В рамках спільного краєзнавчого проекту  сільської бібліотеки та Маячківської школи відбулась зустріч з гордістю нашого села, депутатом двох скликань, орденоносцем – Ганною Сергіївною Олешко. Ганна Сергіївна розповіла про свій нелегкий трудовий шлях, з гордістю повідомила про нещодавно отриману нагороду від голови райдержадміністрації  з нагоди святкування 90-річчя утворення району , адже для  людей  такого віку дуже потрібне тепле слово та повага. Поділилася спогадами про візит в Болгарію в 1965 році, про роботу депутата того часу, розповіла учням про свою любов до книг, адже вона є користувачем бібліотеки вже багато років. Побажала майбутньому поколінню поважати вчителів , батьків , добре вчитися ,більше читати , йти лише вперед, не боячись всіляких негараздів.
Бібліотека влаштовує такі зустрічі для своїх користувачів , щоб вони мали змогу поспілкуватися з відомими односельцями, дізнатися про їх професійну діяльність, щоб підростаюче покоління знало і пам’ятало своїх земляків.

Любов до книги, радість спілкування, прагнення до нової інформації - далеко не всі чинники , які об’єднали всіх учасників заходу. Можливо , саме таких людей не вистачає зараз нашій країні?..

Комментариев нет:

Отправить комментарий