понедельник, 27 июля 2015 г.

Канікули, літо та «Літні читання»! в сільських бібліотеках

Маячківська СБФ: під час оздоровчого літнього періоду з вихованцями табору проводяться різноманітні заходи : малюнок на асфальті, бібліотечні уроки, мандрівки, читаємо на свіжому повітрі. На закінчення заходів - дітей пригощають пирогами, цукерками, морозивом, печивом.
Для дошкільнят та учнів 1-4 класів  в бібліотеці оформлений куточок для малюка  «Острів відпочинку», де молодші читачі мають змогу цікаво проводити час, а саме – пограти в м’якими іграшками, в  настільну гру чи змоделювати, повирізати з дитячих журналів, помалювати,  познайомитися з новою літературою в той час, коли батьки чи старші братики-сестрички вибирають книги або прийшли на репетицію до будинку культури.


Для корисного і веселого літнього відпочинку читачів в Драбинівській бібліотеці було заплановано багато цікавих заходів. 
Галявина перед бібліотекою завжди чекає на своїх маленьких гостей.
Для читачів молодшого шкільного віку було проведено огляд періодичних видань «Гортаємо сторінки журналів», під час якого бібліотекар детально познайомила дітей з журналами «Джміль», «Умійко», «Веселі саморобки», «Смайлик»,  «Колобочок», «Малятко».








У Великосолонцівській СБФ: екскурсії до бібліотеки, посвята в читачі, читання і обговорення цікавих книг, читання вголос, брейн – ринг за прочитаними казками, виставка дитячих робіт. 









вторник, 14 июля 2015 г.

Сайти на допомогу бібліотекарю

четверг, 2 июля 2015 г.

Творча лабораторія – практикум бібліотек Новосанжарського району

На базі Нехворощанської бібліотеки-філії  Новосанжарської централізованої бібліотечної системи відбувся районний семінар за темою «Роль і місце бібліотеки в організації змістовного дозвілля. Робота  клубів за інтересами» за участю директора централізованої бібліотечної системи Нездойминоги В.В., методиста І категорії ЦРБ Бесараб Л.М. та працівників бібліотек-філій. Досвідом в оганізації роботи клубів за інтересами читачів-дітей поділились бібліотекарі Маячківської та Драбинівської бібліотек-філій. 
Ірина Шелемба (бібліотекар Маячківської СБФ) розповіла про клуб сімейного читання «Казка на долонці», учасниками якого є діти, батьки, бабусі «Хай добром єднає нас світ казковий повсякчас» - девіз клубу.  

Катерина Киричок розповіла про роботу обєднаня  "Умілі руки". Діти виготовляють різні вироби: малюють малюнки на вільну тему, вирізають та склеюють різні поробки з журналів, ліплять вироби з пластиліну, вишивають. В бібліотеці влаштована виставка всіх дитячих виробів і малюнків під назвами" Завжди знайдеться діло для рученят умілих", "Світ очима дітей", «Ілюстрація до улюбленої книги», адже на заняттях обєднання керівник намагається прищепити дітям любов до читання.  
Про клуб за інтересами «Вечірня зоря» розповіла Любов Курінна завідуюча Соколововобалківською СБФ. Клуб обєднує творчих читачів немолодого віку. Клуб
«Надвечіря» Нехворощанської СБФ представила завідуюча Світлана Котова. Поділилася досвідом співпраці з територіальним центром, розповіла про здобутки за рік існування клубу. На закінчення семінару відбувся показовий захід: арт – досьє «Зігріти всіх теплом своїх сердець»

среда, 1 июля 2015 г.

115 років від дня народження Антуа́на де Сент-Екзюпері́

Французький письменник і авіатор, Народився у старовинній прованській аристократичній родині. У Нью-Йорку 1943 року вийшла друком повість «Маленький принц». Сент-Екзюпері власноруч ілюстрував книгу акварелями. Це єдине видання, яке побачило світ за життя автора.
   







 "Маленький принц"
  цитати:
 - Чого заради нам ненавидіти одне одного? Ми всі заодно, що буря однієї і тієї ж планетою, ми - команда одного корабля.
Хотів би я знати, навіщо зірки світяться. Напевно, потім, щоб рано чи пізно кожен міг знову відшукати свою.
Може бути, це й красиво - померти, щоб завоювати нові землі, але сучасна війна руйнує все те, заради чого вона нібито ведеться.
 - Добре, коли в суперечці між різними цивілізаціями народжується щось нове, більш досконале, але жахливо, коли вони пожирають один одного.
Ти назавжди відповідаєш за тих, кого приручив.