вторник, 30 июня 2015 г.

Під бібліотечною парасолькою

Канікули! Літо – найулюбленіша пора всіх дітей. До послуг користувачів бібліотек книжкові новинки, цікаві виставки, дитячі періодичні видання, дозвіллєві масові заходи
Маячківська бібліотека організувала для дітей різного шкільного віку « Літній читальний зал», з переглядом літератури «Веселка книжкових сторінок».






























Книги так захопили  дітей, що утворилася «читаюча» галявина. 










































Драбинівська СБФ - виставка хіт-парад «Для душі, а не тому, що задали в школі»,  



































"" Літо. Книга. Я – друзі" -Ніщо так не звеселяє, не піднімає настрій, не дає душевної насолоди, як чудова, весела, фантастична, пізнавальна  КНИГА! Літо з книгою – це найкращий відпочинок! 


Літні читання у Великосолонцівцівській СБФ



























пятница, 19 июня 2015 г.

Книга. Читання.


Книж­ки завжди були найбільшою цінністю людства. В книгах присутні безліч ідей, знань і досвіду великих людей. книга - це вдосконалення мислення Книги мотивують і надихають, спонукають людину до самовдосконалення.    Отже, що ж зараз читає сучасна молодь, крім обов'язкових за шкільною програмою творів? Ставлення молоді до читання в останні роки починає змінюватися в позитивну сторону. Сприяють цьому гаджети, які пропонують молодим людям більш зручні електронні варіанти книг. 


среда, 10 июня 2015 г.

Приєднуйся до акції!


Для підтримки бойового духу та патріотичного виховання українських військовослужбовців Міністерством культури України ініційовано акцію «Бібліотека українського воїна», яка триватиме протягом року.
Мета акції – поповнення бібліотек військових частин Збройних Сил України цікавими художніми книгами вітчизняної та світової літератури українською мовою, науково – популярними  виданнями з історії Української держави та її збройних сил, книг філософського характеру та психології, культурі і мистецтву.
Новосанжарська центральна районна бібліотека вже приєдналася до акції. Працівники бібліотеки придбали літературу останніх років видання на суму близько 400 гривень. Наші колеги з сільських бібліотек теж активно долучилися до цього благородного дійства.
Ми запрошуємо всіх небайдужих приєднатися до акції «Бібліотека українського воїна»!
Книги від новосанжарців просимо приносити в читальний зал  районної бібліотеки.

Оргкомітет Новосанжарської  районної бібліотеки.

вторник, 9 июня 2015 г.

Акція «Українська молодь читає» в бібліотеках системи

Ще донедавна українців небезпідставно вважали книголюбами. Однак, згідно з останніми опитуваннями компанії з соціальних досліджень «GFK України», наша країна стала європейським аутсайдером за кількістю людей, які читають книги. Через відсутність моди на освіченість, застарілі фонди бібліотек і високі ціни на все, в тому числі і на книги, зникла традиція читання. На думку соціологів, під загрозою опинилося вміння нації критично мислити і творчо опрацьовувати інформацію.

Тож виросло покоління, яке не застало в життєвому просторі навколо себе книг. У кращому випадку молоді українці дивляться інтернет-матеріали, але це, переважно, новини. То ж читання, особливо молоді  і дітей, стало великою проблемою в Україні. Бібліотеки нашої ЦБС проводять акцію «Українська молодь читає», намагаючись власними силами, що базуються на ентузіазмі та підтримці небайдужих людей, наближати книгу до читача. 

Новосанжарська ЦРБ















Маячківська СБФ











Кустолівська СБФ












четверг, 4 июня 2015 г.

Збираймося до сонячного кола

В бібліотеках системи відбулися дитячі свята до Міжнародного Дня захисту дітей. Проводились різноманітні конкурси, вікторини, ігри.

 Веселі хороводи « Збираймося до  сонячного кола», конкурс «Малюнок на асфальті» /Лівенська СБФ














Гра-подорож « До нас у гості завітала казка» у Малоперещепинській СБФ. Учасники  залюбки відгадували казкових героїв, був визначений переможець. Ним стала учениця 3 класу Одинюк Саша.

среда, 3 июня 2015 г.

З історії бібліотек району



Бібліотеки – один з найбільш древніх культурних інститутів людства.
 У  Новосанжарському районі   ХІХ ст. існували невеликі книжкові зібрання при парафіяльних училищах, церковно-приходських школах та приватні бібліотеки (якими користувалось обмежене коло читачів) у панських маєтках: В. Перцовича у Нових Санжарах,  Андрія Лук’яновича в с. Шедієве - в одному з найбагатших у Полтавській губернії, була рідкісна книгозбірня з цінними, унікальними виданнями, яка налічувала більше 15 000 томів. 1919 році маєток, або як його називали «Шедіївський замок» було зруйновано разом із прекрасною картинною галереєю і багатою бібліотекою. Невелика частина картин і книг вивезена власниками у 1917 році. 


вторник, 2 июня 2015 г.

Кращий бібліотекар року



З метою підвищення професійної майстерності та соціальної значущості професії бібліотекаря в суспільстві і стимулювання творчої ініціативи, удосконалення діяльності сільських бібліотек, пошуку нових бібліотечних форм і методів  популяризації книги та читання серед молоді і дітей у Новосанжарській ЦБС проведено конкурс «Кращий бібліотекар року». В першому турі взяли участь 30 бібліотекарів системи.  На конкурс було надіслано сценарії масових заходів, проведених в бібліотеках. Згідно Положення про конкурс комісія, розглянувши роботи, допустила до ІІ туру 21 учасника.  За умовами Конкурсу на ІІ тур були представлені буктрейлери, основними завданнями яких яскраво і образно розповісти про книгу, зацікавити, заінтригувати, спонукаючи користувача до читання.Бібліотекар Маячківської СБФ Шелемба Ірина представила програму у вигляді "печакуча" "Казка на долонці"", що дуже сподобався всім.

Члени журі у складі: Супруна Г.І.- голови районної ради, Киричок З.М.- начальника відділу культури і туризму РДА, Чернової Г.Г. - заступника директора ЦБС, Гусак Т.М. - зав.відділом комплектування ЦРБ, Бесараб Л.М. - методиста І категорії ЦРБ - визначили переможців :




І місце -  Паттієва Т.І. – зав. відділом обслуговування ЦРБ








ІІ місце – Гура Л.М. – бібліотекар Кустолівської СБФ







ІІІ місце Зуйкова І.В. зав. Зачепилівською СБФ